Kennismaking-met-gezichtsreflexologie
Kennismaking met gezichtsreflexologie
5 augustus 2016
Massage-met-liefde-en-passie
Massage met liefde en passie
5 augustus 2016
Laat alles zien

Wat kan je doen tegen migraine

Wat-kan-je-doen-tegen-migraine

Migraine is een aandoening waar steeds meer mensen aan lijden. Het is niet te vergelijken met normale hoofdpijn, want migraine trekt een wissel op je hele sociale leven. Wanneer je echt last begint te krijgen van migraine verdraag je absoluut geen geluid en licht meer om je heen; alle prikkels zijn je op dat moment teveel. Wanneer jij een paar keer per maand last hebt van migraine lig je dus ook met regelmaat letterlijk uit de running. Een bezoek aan de huisarts en de neuroloog zijn op zo’n moment de meest voor de hand liggende oplossingen, maar de drempel naar het permanent slikken van medicijnen die behalve een helende ook een kwalijke functie hebben – je neemt immers een soort chemicaliën in – is dan weer net wat te groot. Gelukkig zijn er ook alternatieven te bedenken tegen migraine, waarbij je de oorzaak aanpakt in plaats van de symptomen. Te denken valt op zo’n moment aan massage.

Wat voor soorten massage bij migraine

Wanneer je denkt aan massage zie je doorgaans een steriel witte ruimte voor je met een masseur en een ietwat ongemakkelijke massagetafel, maar niets is minder waar. Wanneer jij voor een bijzondere vorm van massage gaat kom je in een heel gezellige omgeving terecht, bijvoorbeeld in een wellness centrum. Je kan daar bijvoorbeeld terecht voor een cupping massage. Cupping houdt in dat er glazen bokaaltjes op bepaalde plekken op jouw huid worden geplaatst die vacuüm worden getrokken.
Als gevolg hiervan worden gifstoffen uit jouw lichaam getrokken, en daarmee ook de factoren die migraine veroorzaken. Wanneer jij specifiek aangeeft dat je cupping massage wil vanwege migraine kan de masseur eventueel een speciale behandeling geven. Een andere speciale vorm van massage is gezichtsreflexologie. Hierbij worden, net zoals bij voetreflexmassage, de speciale reflexzones in jouw lichaam gemasseerd. Hier horen ook zenuwpunten bij die migraine veroorzaken. Daarnaast pakt gezichtsreflexologie nog veel meer kwalen aan zoals hormonale disbalans. Deze beide massagesoorten zijn heel prettig om te ondergaan, en je voelt je dan ook letterlijk als herboren na zo’n bezoekje aan het wellness centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *